ΛΟΓΗΣ ΤΑΞΙΔΙΑ Μ' ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΚΥΜΙΣΕΙ*

Ταξίδια που έγιναν και ταξίδια που ανυπομονούν να γίνουν. Ο κοροναϊός κατάφερε να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή μας και κυρίως πέρασε τα ταξίδια σε μια δεύτερη ή και τρίτη μοίρα, μιας που φυσικά προέχουν η υγεία, η ασφάλεια, αλλά και η οικονομική επάρκεια, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε όσο πιο σύντομα γίνεται σε όσα αγαπάμε.

Από τον Μάρτιο οπότε και η πανδημία χτύπησε την πόρτα της πατρίδας μας, αναγκάστηκα να ακυρώσω δύο προγραμματισμένα ταξίδια μου, το πρώτο θα γινόταν τον Απρίλιο στην Πράγα και το δεύτερο ήταν ήδη κλεισμένο για τον προσεχή Οκτώβριο, σε Λιουμπλιάνα, Μαυροβούνιο και Βελιγράδι, ωστόσο, η συνεχιζόμενη δύσκολη κατάσταση στη Σερβία, τα πολλά κρούσματα στο Μαυροβούνιο, αλλά η οικονομική αβεβαιότητα για το επόμενο διάστημα με οδήγησαν στην απόφαση να το ακυρώσω και αυτό.

Στο διάστημα ανάμεσα σε αυτά τα δύο ταξίδια, είχα κατά νού και άλλους προορισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μέρες που θα βόλευαν, αλλά ούτε αυτό καθίσταται δυνατό, λόγω του ότι εξαιτίας του lockdown, δύσκολα θα καταφέρουμε και εγώ όπως και πολλοί συνάδελφοι να πάρουμε κανονικές άδειες - και έτσι ο όποιος προγραμματισμός εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Όλα δείχνουν ότι με εξαίρεση το ταξίδι στο Παλέρμο της Ιταλίας στις αρχές Φεβρουαρίου, εκτός απροόπτου, δε θα καταφέρω φέτος να κάνω άλλο ταξίδι, τουλάχιστον όχι σε συνθήκες που να μπορέσω να το ευχαριστηθώ και να το απολαύσω. Η μετακίνηση με αεροπλάνο επιβαρύνεται με επιπλέον ταλαιπωρία, οι χώρες τροποποιούν συνεχώς τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις για τους επισκέπτες και βέβαια υπάρχει πάντα ο φόβος της αρρώστιας, ο φόβος του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους (π.χ. ένα μουσείο, μια γκαλερί) και τόσα άλλα που για ένα διάστημα θα κάνουν τα ταξίδια αναψυχής να μην προσφέρουν απόλυτα την αναψυχή που υπόσχονται. Ίσως, ανάλογα και με την οικονομική δυνατότητα αλλά και τη δουλειά, καταφέρω κάποιο ωραίο ταξίδι εσωτερικού.

Το "Στιγμές και τόποι" θα παραμείνει εδώ, ημερολόγιο καταγραφής όμορφων στιγμών σε όμορφους και ξεχωριστούς τόπους, περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσει να μοιραστεί και πάλι νέα ταξίδια μαζί σας. 

Μέχρι τότε, για να μπορέσουμε όλοι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας όπως τη θέλουμε, χωρίς εκπτώσεις, να προσέχετε πολύ εσάς και τους γύρω σας, να φοράτε μάσκες και να τηρείτε τα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί.

Δημήτρης


* Στίχος από ποίημα του Κωστή Παλαμά
Φωτογραφία του χρήστη asmuSe, από το Pixabay.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια