ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ


Τα ταξίδια πολλές φορές είναι γεμάτα απρόοπτα, άλλοτε καλά κι άλλοτε πάλι δυσάρεστα. Κάποιες φορές, ωστόσο, είναι δυνατόν ένα δυσάρεστο απρόοπτο να μετατραπεί σε ...αλατοπίπερο για το ταξίδι σου. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή που με έφερε για λίγες ώρες στη Σίφνο.

Μέσα Σεπτεμβρίου και βρίσκομαι εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής (στα όρια του απαγορευτικού) σε ένα ταχύπλοο κλειστού τύπου με τελικό προορισμό τη Μήλο. Το ταξίδι πολύ δύσκολο, αφού οι δυνατοί άνεμοι και τα κύματα χτυπούν το ελαφρύ σκάφος με μανία. Οι αντοχές των επιβατών δοκιμάζονται άγρια και τα μέλη του πληρώματος, τρέχουν όπως μπορούν να βοηθήσουν όσους το έχουν ανάγκη, προσπαθώντας κι εκείνοι με δυσκολία να κρατηθούν όρθιοι.

Το πλοίο κινούταν με μειωμένη ταχύτητα λόγω της θαλασσοταραχής, κάτι που επέτεινε το βασανιστήριο των επιβατών, που έμοιαζε να μη θέλει να τελειώσει. Τελικά, μετά από περίπου τρεις μαρτυρικές ώρες, το σκάφος έφτασε στη Σίφνο, πρώτο ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού. Εκεί, μας ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα σκάφη τέτοιου τύπου και ότι θα έπρεπε όλοι να αποβιβαστούμε και να συνεχίσουμε αργότερα για τον προορισμό μας με ένα μεγαλύτερο συμβατικό πλοίο.



Να 'μαι λοιπόν για πρώτη φορά στη Σίφνο, με περίπου δυόμιση ώρες ελεύθερες στη διάθεσή μου, που δεν επιτρέπουν βέβαια πολλά, σίγουρα όμως είναι αρκετές για μια ωραία βόλτα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τις Καμάρες, το λιμάνι της Σίφνου, τραβηγμένες με το κινητό μου τηλέφωνο.


Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου




Η παραλία Καμάρες



Άγιοι Ανάργυροι



Ο φλάρος, σήμα κατατεθέν της Σίφνου.



Αγία Μαρίνα



Φεύγοντας από τις Καμάρες, φρόντισα να επισκεφτώ το τουριστικό γραφείο της περιοχής από όπου προμηθεύτηκα ωραίο υλικό για τις ομορφιές του νησιού και χάρτη που, μεταξύ άλλων, προτείνει ενδιαφέρουσες περιπατητικές διαδρομές.

Νομίζω ότι μια προγραμματισμένη, πλέον, επίσκεψη στη Σίφνο είναι πολύ κοντά.